Rönnen - 36 lägenheter i Hjo

 

Historien om kvarteret Rönnen tar för Wennergrens del sin början 1982 då vi köper in de första tomterna i kvarteret av Siab. Under ett antal år fram till början av 1990-talet förvärvas därefter återstående tomter och ett förslag till byggnation tas fram men fastighetskrisen kommer emellan. Nu har vi tagit ett nytt grepp och presenterar en nybyggnation med totalt 36 lägenheter, att jämföras med det ursprungliga förslaget på 18 lägenheter.

 
 

I kv Rönnen har alla lägenheter hög standard med påkostade materialval såväl in- och utvändigt för en långsiktig förvaltning. Så har vi på Wennergrens alltid resonerat och det gäller även i detta projekt. Parkett och klinker på golv, duschväggar i glas och tillgång till öppet bredbandsnät där varje hyresgäst tecknar eget abonnemang är exempel på den höga standarden för Rönnen. Diskmaskin och mikrovågsugn kan väljas till. Fönsterplacering har valts med omsorg för att skapa ljusa lägenheter. Samtliga lägenheter på b v och 1 tr uppfyller nivån för utökad tillgänglighet. Hiss finns i samtliga huskroppar.

Totalt finns det åtta lägenhetstyper men vi redovisar här de fem vanligast förekommande och i vilka hus de återfinns och vilka detaljer som skiljer, hus för hus.

1489741782776.jpeg

Intresseanmälan - bostadskö

För Rönnen gäller särskild bostadskö vid sidan av vår ordinarie uthyrningspolicy. För att kunna anmäla intresse eller söka lägenhet i kv Rönnen krävs att man registrerat sig som sökande på vår webbplats via “Mina sidor” helt enligt ordinarie rutin, men att man under “områden” gjort ett val att ansökan gäller Rönnen - eventuellt kombinerat med andra områdesval.

Lägenheterna i kv Rönnen förmedlas sedan genom att de läggs ut som lediga på vår webbplats, precis som alla andra lägenheter. Lägenheten erbjuds därefter den som via webben eller “Mina sidor” anmäler sig och som har längst tid i den särskilda kön för Rönnen. Tackar denne nej går erbjudandet vidare till nästa som anmält intresse med beaktande av kötid.

Vi tillämpar inga särskilda inkomstkrav utan följer riktlinjerna i förordningen om investeringsstöd vilket innebär att Kronofogdemyndighetens förbehållsbelopp är normerande när vi bedömer om inkomsten räcker för att betala hyran.

Mer info om lägenheterna

För mer detaljerade ritningar och för spegelvända planlösningar kan Ni kontakta oss. Längst ned på denna sida kan Ni ladda ned bofakta och lista över lägenheter och hyror. 

Arkitekt är Stig Axell, arkitekt SAR/MSA, totalentreprenör är JD Bygg, Hjo.