Söker du bostad?

Vi har ett mycket stort antal sökande till våra lägenheter på samtliga orter. Vi jobbar inte med någon regelrätt kö utan arbetar med aktivt sökande.

Det första steget för att bli hyresgäst hos oss är att registrera sig som bostadssökande. Vi har nu bytt system för detta vilket gör att vi ber Er som anmält intresse tidigare att registrera om sig så vi får in Er i rätt system. Tidigare system saknade viktiga parametrar och kontaktvägar vilket gjorde det omöjligt för oss att hantera databasen till slut.

Var 12:e månad vill vi att Ni registrerar Er på nytt.

Vi lägger ut lediga lägenheter på vår hemsida löpande. Det fordras att Ni själva, sedan Ni registrerat Er som sökande hos oss, anmäler intresse via websidan. Vi väljer sedan hyresgäst bland de som anmält intresse efter hur länge man varit bostadssökande hos oss.

Vi ställer krav på våra hyresgäster att det ska finnas goda referenser från tidigare boende, ordnad ekonomi utan betalningsanmärkningar. I övrigt följer vi vår uthyrningspolicy vad gäller hur vi förmedlar våra lediga lägenheter. 

Vi är medlemmar i Fastighetsägarna GFR och följer deras etiska regler.

Den kritiska situationen på bostadsmarknaden i Sverige, däribland för Er som nyligen kommit till Sverige, har gjort att vi tagit fram särskilda riktlinjer. Det kan, under vissa förutsättningar, finnas möjlighet att få lägenhet i Hjo genom ett samarbete vi har etablerat med Hjo kommun. Välkommen in på vårt kontor för att höra mer om detta alternativt att Ni kontaktar socialtjänsten i Hjo kommun.