Rönnen - 36 lägenheter i Hjo

 
 

Historien om kvarteret Rönnen tar för Wennergrens del sin början 1982 då vi köper in de första tomterna i kvarteret av Siab. Under ett antal år fram till början av 1990-talet förvärvas därefter återstående tomter och ett förslag till byggnation tas fram men fastighetskrisen kommer emellan. Nu har vi tagit ett nytt grepp och presenterar en nybyggnation med totalt 36 lägenheter, att jämföras med det ursprungliga förslaget på 18 lägenheter.

 
 

I kv Rönnen har alla lägenheter hög standard med påkostade materialval såväl in- och utvändigt för en långsiktig förvaltning. Så har vi på Wennergrens alltid resonerat och det gäller även i detta projekt. Parkett och klinker på golv, duschväggar i glas och tillgång till öppet bredbandsnät där varje hyresgäst tecknar eget abonnemang är exempel på den höga standarden för Rönnen. Diskmaskin och mikrovågsugn kan väljas till. Fönsterplacering har valts med omsorg för att skapa ljusa lägenheter. Samtliga lägenheter på b v och 1 tr uppfyller nivån för utökad tillgänglighet. Hiss finns i samtliga huskroppar.

Totalt finns det åtta lägenhetstyper men vi redovisar här de fem vanligast förekommande och i vilka hus de återfinns och vilka detaljer som skiljer, hus för hus.

Lägenheterna beräknas så färdiga för inflytt februari 2018.

1489741782776.jpeg

Intresseanmälan - bostadskö

För Rönnen gäller särskild bostadskö vid sidan av vår ordinarie uthyrningspolicy. Lägenheterna kommer förmedlas efter öppna och transparenta principer i enlighet med de villkor som följer av att vi söker statligt investeringsstöd för projektet. Vi tillämpar inga särskilda inkomstkrav utan följer även där riktlinjerna i förordningen om investeringsstöd vilket innebär att Kronofogdemyndighetens förbehållsbelopp är normerande när vi bedömer om inkomsten räcker för att betala hyran.

Anmälan görs enklast genom att ladda ner vår ansökningsblankett här. Fyll i direkt i PDFen och maila till oss på uthyrning@wennergrens.se. Lägenheterna kommer sedan förmedlas löpande efter kötid och vad som följer av vad som sagts ovan.

Det går också bra att skriva ut blanketten, fylla i den och posta den till oss på adress:
J Wennergren Byggnads AB, Box 8, 544 21 Hjo.

Om Ni inte kan ladda ned blanketten kan Ni ringa till oss på telefon 0503-359 91 så kan vi skicka en blankett till Er - Ni är också välkomna att komma in på vårt kontor på Bangatan 13 i Hjo och göra en anmälan.

Mer info om lägenheterna

För mer detaljerade ritningar och för spegelvända planlösningar kan Ni kontakta oss. Längst ned på denna sida kan Ni ladda ned bofakta och lista över lägenheter och hyror. Observera att dessa hyror endast är preliminära och förutsätter dels att vi erhåller investeringsstöd för projektet och även att överenskommelse om s k presumtionshyror kan träffas med Hyresgästföreningen.

Arkitekt är Stig Axell, arkitekt SAR/MSA, totalentreprenör är JD Bygg, Hjo.